Whoooho

Heeeeej igen!
 
Hur är det med er? Kommer våren hemåt eller vad är det frågan om där borta? :D 
 
Jag har iallafall gått och blivit sjuk, IGEN. Jobbade fredag, lördag & söndag i helgen :D Det var kul och rätt busy alla dagar så vi jobbade på hårt och cashade in lite stålar, vilket är skööööööönt! Så härligt gäng att jobba med, känns verkligen superskönt! Igår innan jobbet var jag på stan och handlade lite grejer, både åt mig själv och till Fredde :) Efter det åkte jag till Hyde park där Kosmopol styrt upp en heldag med KUBB-tävling och vi vart 8 stycken lag, kul att träffa lite nytt folk! :D Fikade gott och spelade, spöade dock inte direkt skiten ur någon som var planen från början, men kul var det! Vid 16 började jag knalla bort mot jobbet och så kom delar av kubb-gänget förbi och sjöng kareoke och drack så det var riktigt trevligt! Ungefär vid 22.30 small det till och vi hade så mkt folk, vilket var kul och gick riktigt bra! :D Kom hem ungefär 03.20 och tog natta. Vaknade med feber, värre hosta och ont i bihålorna så planerna för dagen blev totalt inställda... :( Skulle följt med och firat Ida som fyller år imorgon, kört en riktig utekväll men det ville inte min kropp vara med på. Synd! Tror vi hade haft riktigt kul, Ida är så himla go, så sjukt skönt att träffa någon som är så öppen, glad och social som hon är :)
 
Idag & imorgon kurerar jag mig för hemresan på onsdag morgon. Längtar så himla mycket efter så många av er där hemma! Tyvärr så hade min man varken ork eller lust att hämta upp mig från Arlanda, vilket jag med handen på hjärtat kan säga sved jävligt hårt...så jag kände att det kanske var bäst att inte krångla med någon och bokade tågbiljett...MEN så fick jag ett samtal från min kära mamma idag, som mer än gärna ville åka och hämta mig, trots min biljett, för att vi inte setts på så länge och jag kan inte vara med glad och tacksam mamma, det känns så himla underbart! Det är en äkta förälder det, och jag önskar och hoppas att jag kommer vara lika omtänksam och kärleksfull som dig & pappa när jag får barn, det är något att sträva efter! <3
 
Tänkte att jag ska visa er lite bilder på hur lägenheten ser ut just nu, samt våran kubbturnering i Hyde park. Må gott så länge, snart möts vi igen! :D 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tankeställare..

 

Fin dag, hemsk natt...

Hej.
 
Min dag igår var fin. Umgicks med Ida från kl 13 till 19 i Shoreditch området där vi käkade lunch, drack kaffe & hängde ute i solen hela dagen. Sista timmarna satte vi oss på en uteservering i den stekheta solen och så kom hennes kille och mötte oss där. Var riktigt trevligt! Tog tunnelbanan från Liverpool street till Shepard´s bush vid 19 och var framme en halvtimme senare. Mötte upp Rickard och Erik för en donk innan jag & Rickard drog in till bion på Westfield köpcentrum, så nice är det där, och bara ca 10 min ifrån oss :D Vi såg IRON MAN 3 och jag var så jävla nöjd, såååååå bra var den haha, de har fått med så mkt komedi den här gången att jag satt och skrattade med ögonen fyllda av tårar! Sjukt bra avslut på en bra dag. Natten var däremot hemsk... på vägen hem kom min hosta & onda hals smygandes tillbaka och har spenderat natten sittandes upp för att jag kvävdes om jag låg ner...så morgonen har jag spenderat i framstupa sidoläge för att kunna andas hyfsat och försöka få lite sömn. Ska vara på jobbet från halv 4 till sent inatt så vill kunna vara någorlunda med iallafall.. wish me luck!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Onsdag och en vecka kvar till hemgång

OJ vilken dag det var igår! Klarblå himmel där solen strååålade hela dagen och jag ikapp med den. Väcktes av gubbarna som kom med bäddsoffan sen fixade jag frukost, duschade och gick såklart ut och la mig i parken på en bänk och njöt. Rickard kom och mötte upp mig en stund innan han skulle iväg på sin intervju, lite varmt att sitta ute med kostym igår haha! Jag följde med och önskade honom lycka till sen promenerade jag runt i Chiswick som är ett område nära oss, gick in och handlade på Sainsbury´s sen hemåt och lagade käk. Väntade in Rickard och så åkte vi till Laura, Rickards kompis från Glion. Herregud vilken underbar lägenhet hon och hennes vänner hade. Vi köpte med oss en flaska rosé & en prosecco samt två öl och kilade upp och slog oss ner på hennes takterass!! Även Eric som Rickard bodde med under praktiken i Bryssel är i London och bor i lägenheten så vi fyra satt och pratade och mös i kvällssolen. Efter en stund kom Micke från jobbet också och vi avslutade kvällen med att hälsa på Ida & Johan på Kosmopol och lite mat innan vi åkte hem. Suuuupermysig kväll verkligen!
Idag har jag inte gjort något märkvärdigt alls om jag ska vara ärlig, så bjuder på bilder från igår istället ;)
 
Puss!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

Dagarna går :)

Hejsan! :)
 
I söndags blev jag medbjuden på Kubb i en liten park i Parsons green av Ida från jobbet. Kände direkt - JAAA, f*n va kul! Det var skönt efter min dåliga kväll på lördagen att äntligen få hitta på något med lite folk. Rickard jobbade hela dagen på puben, The eagle, bredvid oss och jag fixade mig och tog tunnelbanan till Parsons green. Solen sken och vädret var riktigt nice, jag var först på plats men sen kom Fredde (ägaren på kosmopol) och hans tjej Therese så vi gick och valde en bra kubbspelar-plats och fikade lite medan vi väntade på Ida och Johan som också är från jobbet. Vi tjuvstartade och kände in spelet lite varav jag & Therese förlorade men i slutändan var  det en jämn kamp mellan killar och tjejer ;D Riktigt kul söndag med härligt folk och bra väder. Efter några omgångar kubb, lite snack och dans var det dags för mig att sticka mot klubben för att jobba söndagsskiftet med Micke, och vilken bra söndag det blev. Vi hade bra med folk, skön stämning och en rolig kväll helt enkelt. Kom hem vid 3 och hoppa direkt i säng. Jag åker taxi från jobbet på nätterna, finns en app där man kan beställa taxi, upphämtningsplats - avhämtningsplats och så får man se kostnaden direkt på appen och när de kommer, typ svarttaxi fast ändå inte, mycket billigare och väldigt bra, kostar mig 10 pund.
 
Igår åkte jag in till Covent garden och bageriet för att prova nya kaffemaskinen, och med en erfaren cafétjej så var det ju inga konstigheter alls ;) Vi skulle börjat vid 10.30 och vara klara runt 11, men vi kom inte igång förrns 12 då killen var försenad. Vi provskummade mjölk och provade ut hur vi ville ha kaffesorterna, enkla eller dubbla shotar till en latte exempelvis. Var roligt och riktigt gott kaffe med lite nybakta småkakor till. Det kommer bli så himla mysigt när det är färdigt, det är väldigt litet men de har verkligen gjort det mesta med ytan, då en av bagarna även snickrar så han har gjort allt för hand. Ska försöka visa lite bilder efter att jag jobbat där sen, de planerar att öppna imorgon. Träffade Hanna som jag kommer att jobba med, trevlig tjej från Alingsås så det här blir nog riktigt kul! Två dagar på bageriet, och förhoppningsvis 3 dagar i veckan på Kosmopol framöver så de kommer nog gå ihop :) Åkte hem och gjorde ceasarsallad med brorsan igen innan jag tog tunnelbanan till South Kensington för att jobba kvällen igen. Var väldigt lungt igår tyvärr så jag fick städa och greja en del, men det är skönt att han någon sysselsättning! Vi tog takeaway thaimat som var såå gott och senare på kvällen kom Rickard med två kompisar förbi, så vi tog taxin hem tillsammans! :) 
 
NU fick vi precis våran bäddsoffa så ska möblera runt lite, sen är det den finaste och varmaste dagen idag så det blir att hänga ute! Hörs av ikväll eller imorgon kanske. =) 
 
Puss!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Om ungefär en vecka får jag krama på er igen, mina favoriter och glädjespridare. UJ vad det ska kramas och skämmas bort med födelsedagspresenter till min fina 7-åring <3 

Ensam

Ska börja med att min lördag var underbar fram tills ungefär kl 19.00 i helgen..Vi hade en supermysig morgon och lunch men sen när brorsan stack till jobbet vid 16 satte jag mig ute i solen en stund. Eftersom det var så skönt så ville jag passa på att vara ute så tog telefonen och satte fart på benen en låång runda i kvarteren..under tiden kände jag mig så jävulskt ensam, massvis med folk, men ingen jag känner och jag fick en sån stor käftsmäll av hemlängtan. Ringde mamma och för stunden kändes det bättre, skrev med mina guldklimpar Eva, Emelie & Kristin väldigt länge och jag tackar så enormt mkt för att ni vill dela mina upplevelser och jag får va med hos er, ni kan nog inte förstå hur mkt det betyder. När benen var trötta på allt ensam-gående köpte jag tomater och gick hem för att fixa sallad.  Maria ringde och peppade upp mig rejält och hade massa ideér för vad jag skulle hitta på, jag vet att bara man tar sig ut och hittar på något så vet man aldrig vad som kan hända, så jag bestämde mig för att göra det...Olyckligt nog slog mitt "tycka synd om mig själv" syndrom till väldigt hårt igen samtidigt som jag kollade på film, och precis just då ringer pappa..då brast det för lilla mig och, ingen kan ha en bättre pappa som alltid, mitt i mina eländigaste stunder får mig att må så jävla bra och känna att allt kommer ordna sig. TACK. Det är en väldigt stor omställning från att ha ett rikt socialt liv till att känna sig så ensam. Kvällen slutade inte med det där besöket på Rickards pub, utan med en tidig kväll i soffan. 
 
Saknar och älskar er där hemma, känns tryggt att jag alltid har er att falla tillbaks på. 

Lördag & solsken!

 
Tjohej!
Jag gick upp tidigt imorse, fixade frukost & stack till parken där jag gick och sprang några vändor samt körde lite styrka :) Solen sken på klarblå himmel så jag stack hem, duscha och ryckte med brorsan ut hit igen! Underbaaaart! Han börjar jobba kl 16 så vi får passa på nu :D hoppas ni har en härlig helg hemma! Kram så länge!
 

Torsdags skoj :)

Hej igen ! :)
 
Igårkväll åkte vi ner till stan och mötte upp Rickards vän Renée och hans kompisar på en bar, var trevligt men vi blev inte så långvariga. Imorse fixade vi frukost och grejade med lite papper och precis när vi skulle ut började det hagla och blixtra, så vi stannade inne en timme till innan vi kunde ta oss ut :) Tog bussen en liten bit men promenerade den största delen ner till Marble Arch genom Hyde park bl.a. Uj så fint det är! Jag drog in på primark och billighets-shoppade lite, svarta skor till jobbet, svarta snygga högklackade då jag inte tog med mig några, hårtofsar, solglasögon och ett linne, för 200 spänn, inte så illa pinkat ;D (obs, jag behöver verkligen skor till jobbet, solglasögon, tofsar och linnet pappa;)) Sen åkte vi hemåt och strosade lite till innan vi fixade kvällsmat och nu blir det snart läggdags :) Hoppas på fint väder imorgon bitti, då blir det en morgonpromenad!
Kraaam! 
  
 

 
 

Trötthet & ELLIOT 7 år!

Hallå hörrni :)
 
I måndags jobbade jag 17 - väldigt sent och när jag kom hem däckade jag direkt i sängen. Igår blev jag liggandes där väldigt länge medan Rickard fixade med sina mail och ringde bolagen som har hand om all vår el, vatten, gas osv. När han var klar studsade jag upp och så tog vi oss ut och promenerade runt i området. Vi letade efter några större affärer så vi vet var det är bäst att handla mat, hittade ett stort Sainsbury's och handlade hem en del godsaker. Solen stekte på igår och trots att det blåste så var det riktigt skönt för numer är vindarna väldit ljumna och sköna! Vi la in påsarna vi handlat och begav oss direkt ut igen för att ta vara på den fina dagen. Sista stoppet innan vi gick hem var för att handla färska jordgubbar, hallon och glass. 
 
När vi kom in satte Rickard igång med en Ceasarsallad som blev helt gudomlig! Efter det plockade vi undan lite sen tittade vi faktiskt bara på Arrow hela kvällen, jag sov till och från i flera timmar... 
 
Imorse när vi vaknade kunde man ju tänka sig att jag skulle vara utvilad, men ack så fel jag hade.. Rickard gjorde sig riktigt stilig för sitt assesment center som han är iväg på idag (håller tummarna att det går bra) och jag märkte INGENTING av att han sprang runt med strykbrädan & strykjärnet, att fönen var på osv. Vaknade till vid kvart över 10 och klev in i duschen vid 11. Känner fortfarande att jag är helt slut, undra om det är för att det är så mycket omställningar som händer just nu? Har iallafall diskat, slängt in en tvätt, dammsugit lite och skypeat :) NU ska jag ta mig ut på en promenad och se om det hjälper mig mot min trötthet!
 
Känner en sån stor saknad hem idag efter min fina fina Elliot som redan är 7 stora år och firar den hemma med sin bästaste mamma vad jag vet, Älskar dig grabben, och skicka en önskelista till mig vettja, här finns det ju en RIKTIGT stor leksaksaffär som jag vet att du skulle älska! <3
 
Puss & Kram!
 

 


 
 
 

Måndag

 
Tjena! I lördags provjobbade jag på restaurangen för barn, inte min grej alls känner jag. Var inte speciellt kul tyvärr, att gå dit med barn - ja, att jobba där - nej! Efter provpasset var slut sprang jag snabbt runt i lite affärer och sen hem för lunch som brorsan fixat :) Fixade till mig lite och sen direkt vidare för jobb på Kosmo :)) var där till säkert halv fyra minst och det blev en lång natt, men var ganska kul :) åkte hem och igår hade jag och Rickard en återhämtar dag, sov verkligen HELA dagen. Lagom slitna efter mycket intryck, lite sömn och min irriterande hosta som hållt mig vaken alldeles för många timmar.. :)

Nu sitter jag på ett Jobcentral och har just ansökt om National Insurance, så det blir Kirrat och jag får det om två veckor :) solen skiner och det är väldigt skönt ute! Tänkte strosa lite i parken senare. Börjar jobba kl 17 idag igen :) hoppas ni mår bra där hemma! Puss :)
 
 

Flyttelitflytt-fredag

Egentligen ska jag säga godnatt, har en lång dag framför mig imorgon men vill ju såklaaaart visa hur vår lägenhet ser ut! :D Saknas lite möbler som kommer på måndag el tisdag men detta är resultatet so far ;)
Hade glömt hur mycket man måste handla när man flyttar till helt nytt ställe utan någonting. Men nu har vi bunkrat upp, brorsan och jag med diverse saker som är nödvändiga att ha! :) Nu har jag två superfina hem, ett i Sverige som jag älskar så sjuuuukt mycket, och nu ett här, som jag tror bara kommer växa ännu mer med tiden :) Så enjoy hörrni, nu ska jag sova första natten här! ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Godmorgon! :)

Godmorgon! :D
 
Här är klockan just nu 8.25 och vi har inte sovit mycket... Jag var och provjobbade på Kosmopol igår mellan 17-02.40 cirkus och kom väl hem och somnade vid 03.50, så är lite trött :D Igår var det roligt att jobba, härlig personal och kul ställe så jag hoppas att jag iallafall får jobba lite extra-timmar där som minst :) Arbetsuppgifterna är i princip att hälsa folk välkomna när de kliver in i baren, ta beställningar och mingla :) Rickard ska förresten på ett assesment center på onsdag för intervjuer osv, håller tummarna för att han får någont bra jobberbjudande, så håll tummarna ni med!
 
Vi var även hos en vän till Rickard igår och kollade på lite möbler eftersom vi ska flytta in i lägenheten IDAG :D spännande! Så nu ska vi kliva upp och äta frukost för att bege oss ut på dagens äventyr! Imorgon väntar provjobb på the rainforest cafe och OM jag hinner ska jag med Ida och kolla på fotboll vid 3 innan vi ska jobba igen på Kosmopol :)
 
Ha en härlig fredag där hemma!
Puss
 

Onsdagens sysslor :)

Heeey.

Efter frukosten idag stack vi ut i solskenet och promenerade mot centrala London med diverse stopp på bl.a. banken, jobcenter plus och telfonaffärer. Det är inte bara att flytta till London hörrni. För att exempelvis skaffa lägenhet, vill de helst att man ska ha fast jobb med stadig inkomst eller ett uppvisande av engelskt bankkonto med mycket sparpengar för att få möjlighet att hyra. Nu är det även så att för att få ett jobb, så krävs ett National Insurance nr och ett bankkonto för att sätta in lönen på. Dock kan man inte skaffa bankkonto (vissa undantag finns) om man inte har ett national insurance nr och adress. För att kunna fixa detta NI nr krävs en adress och som ni tidigare läste krävs det en del för att även fixa adress. Hahah det är en ond cirkel av krångel skulle man kunna säga. Som tur är så har Rickard redan erfarenhet av detta och nu börjar vi väl se ett ljus i tunneln. 
 
Så, speciellt till alla er som är oroliga)  vi har fixat lägenhet ;). En nyrenoverad och riktigt fräsch One bedroom flat som det heter, viket i princip innebär en etta. Dock är våran uppdelad i olika "nivåer/våningar" och kommer nog att bli ett riktigt bra hem här i London. När vi får tillgång kommer jag självklart att visa er bilder! Så, tack vare att vi fick ett hyreskontrakt så kunde jag fixa mitt National Insurance möte på Måndag :) Efter det kommer bankkontot att fixas och jag är i princip redo för allt!
 
Provjobbade igår på ett ställe som heter Pizzaeast Portobello, vilket var intressant och trevligt...känner dock ända in i ryggmärgen att detta inte är något för mig om jag ska stanna här en längre tid...Hoppas att jag iallafall kan fixa åtminstonde ETT av mina fem andra jobberbjudanden ;) Blir spännande! :D Vart tycker ni jag passar bäst? Hotellservering, restaurang, restaurang inriktad till barn där man faktiskt får leka litegrann, ett nyöppnat litet svenskt bageri eller en "finare" klubb/restaurang? ;D HJÄLP MIG!
 
Nu har vi precis varit på en pub och kollat på fotbollsmatchen PSG-Barca med en vän till Rickard. Var riktigt kul och ett jäääääävla tryck idag, synd att det inte gick vägen.. ;D
Nu ska jag bädda ner mig med min hosta & svaga feber, Puss på er!
 

Igårkväll efter jobbet blev jag och brorsan hungriga, så vi köpte oss en ALLDELES för stor meny från KFC, skrattade ihjäl mig åt hur fan vi skulle kunna få i oss det, och att vi innan tänkt "undra om vi blir mätta" HAHAH var tvugna att slänga massor.
 
 

Söndag och måndagssammanfattning :)

Hej igen!
 
Imorse åkte våran underbara pappa hem, efter en helg med mkt stöttande och hjälp så var det dags att han åkte vidare och förskönade Sverige igen, ännu ett jobbigt avsked. Stort tack för allt pappa, vi kunde aldrig vara mer välsignade i livet än med dig.
 
Så, lördagens Lion King föreställning var heeeeelt otroligt bra så det var vi väldigt nöjda med :D I söndags gick i princip hela förmiddagen åt att ladda upp inför fotbollen, som också var en rolig upplevelse, dock lite för lite tryck mot vad vi trott men väldigt kul :D Efter matchen strosade vi runt i området vid arenan och hoppade in på en svensk Klubb som heter Kosmopol, vilka vi ska lämna cv till senare idag. Det var ett riktigt skönt ställe. Efter det tog vi oss en av de bästa middagarna i livet på restaurang Gaucho där vi beställde in en köttbricka med 4 olika fina bitar och till det ett så sjuuukt gott vin, perfekt middag att uppleva i London :) Efter kalaset gick vi in till angränsande pub där vi fick oss drinkar blandade efter våra personligheter och måste säga att bartendern gjorde ett ganska bra jobb, iallafall med min drink.
 
Igår, måndag, åt vi rejäl frukost och ringde på massa lägenheter. Fick napp på 3 stycken och åkte på en visning vid 12.00 vilken vi senare kom att bestämma oss för att vi ville ha, och skrev på papper på kvällen och fixade deposits osv. Så, om nu inget oväntat händer, så har vi skaffat oss en lägenhet! :D (Hur krångligt det är tänkte jag ta i ett annat inlägg). Vi var på varsin jobbintervju där jag fick erbjudande att jobba, vet dock inte med lönen hur det ska gå ihop men jag har jobb ikväll på ett annat ställe och flera andra erbjudanden så det blir säkert väl det här :D Rickard får besked i veckan förhoppningsvis.
 
Även lille sjuka Elliot och Maria har förgyllt våran morgon. Snart beger vi oss ut för bankärenden och cv-lämnande innan jag ska jobba kl 17.30, lääskigt! Wish me luck ;)
 
Puss.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Karlskoga - London

Hej på er! :)
 
Efter en känslomässig vecka med många tårfyllda farväl och kramar befinner vi oss denna lördag i London. Att riva upp mitt trygga liv, den allra bästa familjen och kretsen med vänner som bara stöttar och ger mig positiv energi var fan så mkt jobbigare än vad jag förväntat mig. Men nu är vi iallafall här, efter en fartfylld fredagsmorgon för mig och pappa till och på Arlanda satt vi tillslut på ett nästan tomt flygplan på väg till Rickard och London. Längst fram i planet var en spyende tjej som antingen var åksjuk eller magsjuk så det första vi gjorde var att halsa en liten flaska whiskey när vi kom fram, livrädda för att bli smittade! Mötte upp Rickard och tog taxi iväg till Notting Hill, där vi käkade lunch på PizzaEast på portobello road, där jag har fått erbjudande att jobba. Ska dit på tisdag eftermiddag så det blir spännande! :)
 
Annars har vi gått en hel del, letat lägenheter som bara den och även tittat på fler alternativa jobb (hotell och bageri bl.a.). Idag, Lördag, vaknade vi upp med klarblå himmel och strålande sol så det var bara att äta frukost och ge sig ut på upptäcksfärd. Har handlat lite, frusen som jag är fick jag inhandla mig en Nike träningströja att slänga på mig och diverse annat smått och gott. Lunchat gott, fikat ännu godare och sist ett besök i svenska kyrkan. Vi fick av ren jäkla tur biljetter till musikalen "The Lion King" som vi hört mycket bra saker om, (går alltid, alltid, ALLTID, att lösa saker med pappa i farten). Så ikväll sätter vi oss och kikar på den, imorgon bjuder vi farsan på fotbollsmatch Chelsea - Sunderland och boendeletandet fortsätter!
 
Hoppas ni mår bra, tack för allt ni gör för oss, hoppas kunna höra av mig snart igen!
 
Kram :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.